21 december 2017

Geslaagde viering WintersolstitiumGisteren vierden de Loges Corona Den Haag en La Liberté Delft gezamenlijk een sfeervol Wintersolstitium in het logegebouw te Delft. De werkplaats was door een zuster extra feestelijk versierd. Eerst belichtte de voorzitter enkele aspecten van "licht". Daarna presenteerden verschillende leden een door hen voorbereide bijdrage, in de vrijmetselarij "bouwstuk" genoemd.

Die bouwstukken varieerden van een gedegen verhandeling over de relatie tussen enerzijds het wintersolstitium en de christelijke feestdagen daaromheen en anderzijds het heidense Joelfeest, een heel persoonlijk gedicht met "vragen voor korte dagen ", het lied "I'm walking in the air" uit de film The Snowman (zie hierboven), een overpeinzing over de rol van de vrijmetselarij in deze donkere tijd en een iets aangepaste versie van het lied "Ik drink op de mensen" van Paul van Vliet. Het geheel ruimschoots gelardeerd met toepasselijke muziek.

De avond werd besloten met een smakelijk broeder- en zusterbuffet. Het was goed dit solstitium te delen met gasten uit alle loges van de NGGV.