31 maart 2018

Geslaagde avond voor belangstellenden

Op woensdag 28 maart 2018 organiseerde Loge Corona een Avond voor Belangstellenden in de Blauwe zaal van het Logegebouw Den Haag.

Tijdens een ongedwongen ontvangst in de ruimte voor de zaal maakten de gasten, onder het genot van een kopje koffie of thee, kennis met de aanwezige leden. Vervolgens werd in de werkplaats zelf een gevarieerd programma aangeboden. Dat leek qua vorm erg op de gewone manier van werken in de Loge.

Er werden korte presentaties gegeven door leden van de Loge. Begonnen werd met een korte schets van de geschiedenis van de vrijmetselarij in het algemeen en van de gemengde vrijmetselarij in het bijzonder. Daarna werd uitleg gegeven over onze manier van werken zoals de inrichting van de werkplaats en de kleding en de gereedschappen. Tenslotte gaf ons jongste lid uitleg over wat haar persoonlijk er toe had gebracht vrijmetselaar te worden. De presentaties werden gevolgd door veel vragen en opmerkingen waarop uitgebreid werd ingegaan door de voorzitter en de aanwezige leden. De presentaties werden afgewisseld met muziek en gedichten.

De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn waar, onder het genot van een drankje, werd doorgepraat. Aan het eind van de avond gaven enkele gasten aan geïnteresseerd te zijn in het lidmaatschap van de Loge. Met hen loopt inmiddels vervolgcontact.

Deze geslaagde avond blijkt een mooie manier om geïnteresseerden kennis te laten maken met en iets te laten ervaren van de gemengde vrijmetselarij. Daarom zullen er in de toekomst meer van dit soort avonden volgen. Overigens hoeven geïnteresseerden niet te wachten totdat een nieuwe avond wordt aangekondigd via de media. Op deze website staat aangegeven op welke wijze men nog meer informatie kan inwinnen over het lidmaatschap.

illustratie detail Logegebouw Den Haag (bron)