31 maart 2019

Open avond bij gemengde vrijmetselarij Delft-Den Haag

Op woensdag 10 april a.s. organiseren de gemengde vrijmetselaarsloges La Liberté Delft en Corona Den Haag een avond voor belangstellenden in het Delfts Logegebouw aan de Choorstraat 16-A, 2611 JG Delft. In onze Loges werken vrouwen en mannen in volledige gelijkwaardigheid samen.

Na een ontvangst met koffie of thee wordt een programma aangeboden in de grote zaal van het gebouw. Daarbij wordt een "rituale" werkvorm gebruikt die aansluit bij de normale werkwijze in de Loge. Licht en donker, proza en poëzie alsook muziek spelen belangrijke rollen.

Binnen het "rituaal" wordt plaats ingeruimd voor een korte inleiding over het ontstaan van de vrijmetselarij in het algemeen en de gemengde vrijmetselarij en de Loges in het bijzonder. Verder zijn er bijdragen van leden over hun persoonlijke keuzes voor de gemengde vrijmetselarij. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Na afsluiting van het formele gedeelte kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat met leden van de Loges.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen is aanmelden voor deze avond verplicht. Aanmelden kan uitsluitend via e-mail. Stuur een mailtje naar info@logecorona.nl met uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer, plus een korte uitleg waarom deze avond u interesseert èn wat u van de avond verwacht. Zo mogelijk houden we daarmee rekening in het programma.

Als uw deelname mogelijk is wordt dit door ons expliciet per mail bevestigd. In de bevestigingsmail, die tevens dient als toegangsbewijs, staat nog aanvullende informatie over de avond.

De illustratie toont het glas-in-lood raam met enkele vrijmetselaarssymbolen boven de ingang van het Logegebouw in de Choorstraat, Delft.